Menu
Israels tidligere statsminister Ehud Olmert (i midten, med flagg i hånden) var en av mange som demonstrerte på Ben Gurion-flyplassen mot Netanyahu-regjeringens rettsreform mandag. Foto: Ohad Zwigenberg / AP / NTB

Israelsk flyplass blokkert i protest mot rettsreform

Tusenvis av demonstranter blokkerte mandag kveld Israels største flyplass Ben Gurion i protest mot regjeringens omstridte rettsreform.

Av NTB | 04.07.2023 04:52:56

Økonomi og næringsliv: Viftende med israelske flagg protesterte de mot reformen som Benjamin Netanyahus regjering ønsker å innføre.

De sperret av hovedveien utenfor Ben Gurions hovedterminal og demonstrerte også inne i ankomsthallen. Flere flyginger ble betydelig forsinket.

Flere demonstranter havnet i sammenstøt med politiet, som sendte ridende politi til stedet. Minst 37 skal ha blitt pågrepet for ordensforstyrrelse.

– Vi er mot diktatur. Vi er mot reglene som den stygge regjeringen til Netanyahu ønsker å innføre, sa demonstrant Rami Matan til AP.

Netanyahu og hans ultranasjonalistiske og ultraortodokse regjeringspartnere går videre med planene om å innføre flere kontroversielle endringer av det israelske rettsvesenet, etter at forsøk på å inngå et kompromiss med opposisjonelle folkevalgte har falt sammen.

Den varslede rettsreformen, som vil styrke politikernes makt over rettsvesenet, har høstet krass internasjonal kritikk og utløst massedemonstrasjoner i Israel de siste månedene

Blant demonstrantene på Ben Gurion var tidligere statsminister Ehud Olmert.

(©NTB)

Flere nyheter: