Spartatrener Sjur Robert Nilsen måtte tåle et nytt nederlag mot Stavanger Oilers. Stavanger-laget leder 3-0 i kamper etter det tredje semifinaleoppgjøret onsdag. Foto: Carina Johansen / NTB

Ishockey: Oilers med ny seier mot Sparta – kan avgjøre semifinalen fredag

Regjerende NM-vinner Stavanger har koblet grepet mot en ny finale. Sparta ble slått 2-1 i den tredje semifinalen. Dermed kan Oilers avgjøre duellen fredag.

Av NTB | 22.03.2023 21:34:11

Sport: Onsdagens oppgjør ble jevnere enn de to foregående, men nok en gang kunne Oilers juble for seieren.

Sparta måtte for enhver pris unngå undertall. I det første undertall var Nick Dineen nådeløs og da han løftet 1-0 opp i nettaket etter snaue ni minutters spill.

Drøye to minutter ut i midtperioden kunne Robin Soudsky og Sparta-spillerne juble for sitt første mål i semifinalespillet. Soudsky fikk pirket inn pucken bak Henrik Holm etter møljespill foran mål.

Sparta klarte å løfte seg og var mer solide inne i angrepssonen, enn tilfellet har vært i de sju andre periodene som er spilt.

– Vi slipper inn for enkle mål. Det går jo litt stang ut for oss. Jeg synes vi denne gangen var marginalt det beste laget, sa Sparta-trener Sjur Robert Nilsen til TV 2.

Gjestene fikk derimot et lite skudd for baugen da Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen med 2-1 tidlig i tredjeperioden.

I fjor holdt Sparta Stavanger til sju kamper i semifinalespillet.

Den fjerde kampen spilles i Sarpsborg fredag og da han Tord Björklunds gutter avgjøre.