Menu
Folk står ved ødelagte biler etter en eksplosjon i Kerman i Iran onsdag. IS har tatt på seg ansvaret for angrepet. Foto: Tasnim via AP / NTB

IS tar på seg ansvaret for angrepet i Iran

IS har tatt på seg ansvaret for de to eksplosjonene i Kerman i Iran onsdag som tok livet av nærmere 100 personer.

Av NTB | 04.01.2024 17:20:05

Krig og konflikter: Det melder den islamistiske ekstremistgruppa i en uttalelse på Telegram. I tillegg til de minst 84 drepte ble flere hundre såret i angrepet.

I uttalelsen sier IS at to av deres medlemmer aktiverte vester med eksplosiver ved folkemengden som deltok i en minneseremoni.

De to eksplosjonene gikk av i rask rekkefølge i det mange hadde samlet seg ved gravlunden der Qasem Soleimani, den tidligere lederen av Revolusjonsgardens elitestyrke, er begravet. Han ble drept i et amerikansk droneangrep i Irak 3. januar 2020.

Irans myndigheter har beskrevet det dødelige angrepet onsdag som et terrorangrep. Én av de to eksplosjonene var en selvmordsbombe, ifølge det statlige nyhetsbyrået Irna.

Etter en gjennomgang av overvåkingsvideoer har etterforskerne konkludert med at en person med en bombe sto bak én av eksplosjonene, siterer Irna en ikke-navngitt kilde på, mens IS da hevder at begge eksplosjonene var utløst av selvmordsbombere.

Flere nyheter: