Menu
Irans president Ebrahim Raisi er på besøk i Indonesia, der han og president Joko Widodo (t.v.) undertegnet en handelsavtale mellom de to land. Foto: AP / NTB

Iran og Indonesia signerte handelsavtale under Raisi-besøk

Indonesia og Iran spikret en handelsavtale da president Joko Widodo fikk besøk av president Ebrahim Raisi i Jakarta.

Av NTB | 23.05.2023 15:59:03

Økonomi og næringsliv: Iran jobber med å styrke sine internasjonale handelsforbindelser for å demme opp for de økonomiske konsekvensene av harde vestlige sanksjoner.

Raisis første offisielle besøk til Indonesia, som har Sørøst-Asias største økonomi, skjer samme uke som EU innførte nye sanksjoner mot Revolusjonsgarden.

– Vi mener at sanksjoner og trusler ikke kan stoppe oss på noen måte, sa den iranske presidenten tirsdag.

Da hadde han nylig deltatt på en seremoni i Bogor-palasset der totalt ti avtaler, blant annet om handel, ble signert.

– Vår prioritet er samarbeid og relasjoner til naboland, muslimske land og land som er på linje med oss i ulike saker, la Raisi til.

I henhold til avtalen skal Iran gjøre det lettere for Indonesia å eksportere varer som planteolje, kakao, kaffe og tobakk, ifølge det indonesiske handelsdepartementet.

Jakarta vil på sin side senke tollsatsene på iranske eksportvarer som olje og oljeprodukter, mineraler, kjemikalier og jern.

– Jeg håper dette vil øke handelen mellom Indonesia og Iran, sa Widodo.

I 2022 var verdien av handelen mellom de to landene drøyt 250 millioner dollar. Målet er å øke dette til 20 milliarder dollar, ifølge Raisi.

(©NTB)

Flere nyheter: