Menu
Titusener av mennesker har måttet evakuere som følge av skogbrannene i Hellas. Onsdag ber brannvesenet beboere i byene Volos og Lamia om å evakuere. Bildet er tatt på brannrammede Rhodos. Foto: Argyris Mantikos / Eurokinissi / AP / NTB

Innbyggere bes evakuere i greske byer som trues av skogbranner

Brannvesenet i byene Volos og Lamia på det greske fastlandet ber beboere evakuere som følge av skogbranner.

Av NTB | 26.07.2023 18:23:05

Ulykker og naturkatastrofer: Det bor henholdsvis 85.000 og 60.000 i Volos og Lamia. Det er folk som bor i utkanten av byene, som har fått beskjed om å evakuere.

Flere europeiske land bistår Hellas med 500 brannfolk og sju brannslukningsfly, opplyser EU-kommisjonen onsdag.

– Sammen styrker vi innsatsen med alle tilgjengelige ressurser for å bekjempe brannene og beskytte innbyggerne våre og landskapet, sier Janez Lenarčič, som er EU-kommissær for krisehåndtering.

Ifølge EUs romobservasjonsprogram Copernicus har større områder i Hellas brent så langt i år enn det som er det årlige gjennomsnittet. Det til tross for at den tørre og ekstremt varme sommeren er langt fra over.

En rekke steder i Hellas har vær rammet av skogbranner denne sommeren. Tusenvis av beboere og turister på øyene Rhodos, Kordu og Evvia har måttet evakuere.

Det er ikke uvanlig med skogbranner i Hellas om sommeren, men i år har den ene hetebølgen avløst den andre og gjort risikoen for skogbranner ekstremt høy. Ifølge forskere er det klimaendringene som er årsaken til at hetebølgene har vært eksepsjonelt intense.

(©NTB)

Flere nyheter: