Menu
Max Verstappen jakter nye rekorder når Formel 1-sirkuset reiser til Belgia denne helgen. Foto: Denes Erdos / AP Photo / NTB.

Red Bull jakter nye rekorder i Belgia: – Favorittbanen min

Regjerende verdensmester Max Verstappen kan sikre flere Formel 1-rekorder for Red Bull under helgens Grand Prix-helg i Belgia.

Av NTB | 26.07.2023 18:23:19

Sport: Red Bull skrev forrige helg historie da Verstappen vant hovedløpet og sikret lagets 12 strake seier. Det er det ingen som har gjort før dem.

I Belgia kan Red Bull også bli det første laget til å vinne de første 12 løpene av en sesong, samt bli det første laget til å vinne 12 løp på rad i samme år.

– Spa er selvfølgelig favorittbanen min, så jeg gleder meg til å kjøre der og se fansen. Det skal bli en morsom helg, sa Verstappen, som er født i Belgia, men kjører med nederlandsk lisens.

Vinner Verstappen i Belgia vil det bli hans åttende seier på rad. Da er han bare én unna Sebastian Vettels rekord på ni strake seiere, som han satte i 2013.

– Jeg har gode minner fra Spa, og etter et flott lagresultat i Ungarn, håper jeg at vi også kan levere denne helgen, sa Verstappen.

Nederlenderen har vunnet i Belgia de siste to årene og er storfavoritt til å ta hattrick på «hjemmebane».

Nederlenderen har vunnet VM-tittelen de to foregående sesongene og er på god vei til sin tredje strake tittel. Verstappen leder sammendraget med 110 poeng ned til lagkompis Sergio Perez på 2.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: