Menu
I august skal lanseres en handlingsplan for økt likestilling og mangfold i Forsvaret, der halalsertifiserte feltrasjoner blir tatt opp.Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB

Ingen halal-feltrasjon i Forsvaret: – Det skal utbedres

I 2022 hadde ikke Forsvaret tilbud om feltrasjoner som er halalsertifisert. Det kan innebære en risiko for diskriminering, ifølge en likestillingsredegjørelse.

Av NTB | 04.08.2023 12:43:18

Sosiale forhold: Det er funnet flere hull i Forsvarets arbeid med likestilling som kan før til diskriminering, går det fram av Forsvarets egne likestillingsredegjørelse for 2022, skriver Forsvarets Forum.

I redegjørelsen kommer det blant annet fram at «Forsvaret arbeider med å skape et arbeidsmiljø og en organisasjon som har rom for ulike behov knyttet til religion og kultur.»

Likevel har Forsvaret avdekket at det ikke alltid er tilgjengelig halalmat. Det gjelder både varmmat, pålegg og feltrasjoner.

– Forsvaret har et bredt utvalg feltrasjoner. I dag er det imidlertid ingen av disse som inneholder halalsertifisert kjøtt. Dette skal utbedres, skriver Danel Hammer, som jobber med mangfold i Forsvarsstaben, i en epost til Forsvarets forum.

Hun forklarer at det i slutten av august skal lanseres en handlingsplan for økt likestilling og mangfold i Forsvaret, der halalsertifiserte feltrasjoner blir tatt opp.

(©NTB)

Flere nyheter: