Menu
Real Madrids Andrij Lunin har blitt syk. Foto: Jose Breton / AP / NTB

Influensa løste Real Madrid-sjefens keeperhodepine

Thibaut Courtois blir Real Madrids keeper i Champions League-finalen. Sykdomstrøbbel gjorde valget lettere for trener Carlo Ancelotti.

Av NTB | 31.05.2024 18:13:01

Sport: Foran storkampen på Wembley har diskusjonene knyttet til Real Madrids startoppstilling handlet om målvaktsduellen mellom Andrij Lunin og Thibaut Courtois.

Lunin har voktet den spanske storklubbens mål det meste av sesongen, mens veteranen Courtois nylig ble klarert for spill etter en alvorlig kneskade.

Dagen før CL-finalen bekreftet Ancelotti keepervalget.

– Thibaut Courtois startet i morgen. Lunin vil være på benken, sa Reals suksesstrener.

– Jeg er veldig trist over å måtte si at jeg ikke vil være i stand til å forberede meg til sesongens viktigste kamp og den viktigste kampen i livet mitt, skrev Lunin på Instagram.

– Tusen takk for meldingene om støtte og oppmuntring! la han til.

Ancelotti sa mandag at Lunin hadde pådratt seg feber og ikke var i stand til å trene med lagkameratene.

Målvakten skal ha blitt værende i den spanske hovedstaden da lagkameratene fløy til London fredag. Real Madrid opplyser at keeperen slutter seg til troppen lørdag, kun timer før avspark på Wembley.

Belgieren røk et leddbånd i det venstre kneet i august, bare to dager før sesongstart. 32-åringen skadet så menisken i høyre kne i mars, da han var nær ved å gjøre comeback.

Courtois har dokumentert erfaring fra store finaler. Han har blant annet vunnet Champions League med Real, FA-cupen med Chelsea, europaligaen med Atlético Madrid og to Copa del Rey-titler.

Influensa svekket Lunins sjanser. Ukraineren antydet allerede torsdag at det ikke så lovende ut.

Courtois få nå sjansen til å avslutte en vanskelig sesong med et bemerkelsesverdig høydepunkt.

(©NTB)