LIVESENTER
Menu
Tyske Alexander Zverev er for tiden opptatt med spill i Roland-Garros-turneringen. Derfor stilte han ikke for retten da hans ankesak åpnet i Berlin fredag. Foto: Aurelien Morissard / AP / NTB

Rettssak startet uten Zverev til stede

Straffesaken mot Alexander Zverev kom i gang i Berlin fredag. Den tyske tennisstjernen var opptatt og møtte ikke i retten.

Av NTB | 31.05.2024 17:13:05

Sport: Zverev ble i oktober ilagt en bot på nærmere 5 millioner kroner (450.000 euro) etter å ha blitt funnet skyldig i vold mot sin tidligere kjæreste Brenda Patea.

Verdensfireren er for tiden opptatt med spill i Roland-Garros-turneringen i Paris og var presentert ved sin advokat. Zverev som har nektet for å ha gjort noe galt, er ikke selv beordret til å møte i retten.

27-åringen skal ifølge tiltalen et «kort» øyeblikk ha kvalt sin tidligere kjæreste med begge hendene. Episoden skjedde i trappeoppgangen til Pateas leilighet i Berlin i mai i 2020.

I Tyskland blir bøtelegging ofte brukt for å løse kriminalsaker uten å gå til rettssak. Zverev ville ikke godta boten, og derfor havnet saken i retten.

(©NTB)