Menu
Sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), Rafael Grossi, sier samtalene med iranske ledere har vært preget av «ærlighet og samarbeid». Foto: AP / NTB

IAEA: Konstruktive møter med iranske ledere

Lederen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), Rafael Grossi, er i Iran og betegner samtalene med iranske ledere som konstruktive.

Av NTB | 04.03.2023 11:25:31

Økonomi og næringsliv: – Gjennom konstruktive samtaler, som dem vi har nå, og gjennom gode avtaler er jeg sikker på at vi skal rydde vei for viktige avtaler, sa Grossi under en pressekonferanse i Teheran lørdag.

Ifølge IAEA-sjefen har samtalene med iranske ledere vært preget av «ærlighet og samarbeid», noe som gir håp om at atomavtalen fra 2015 kan gjenopplivet.

Under en inspeksjon ved et av Irans atomanlegg ble det nylig funnet uranpartikler som var anriket til 83,7 prosent, rett under 90 prosent som blir ansett for å være nødvendig til bruk i atomvåpen.

Iran fastholder at de ikke anriker uran til mer enn 60 prosent, og at partikkelen som ble funnet derfor var et utilsiktet biprodukt av denne prosessen.

Dette er en forklaring IAEA etter Grossis samtaler med iranerne tilsynelatende fester lit til.

(©NTB)

Flere nyheter: