Menu
Krabber: Skjermdump- Facebook
Skjermdump: Facebook

Hevder lokalt firma driver med systematisk dyremishandling

Miljøvernforbundet hevder at et lokalt sjømatfirma river av klør fra krabber uten å avlive dem først. Forbundet har anmeldt firmaet. Politiet bekrefter dette overfor Radio Haugaland. SE VIDEO I SAKEN

Av tomas | 01.08.2023 11:57:04

Miljøkriminalitet: Det har den siste tiden kommet inn flere tips til oss i Radio Haugaland om et lokalt sjømatfirma som driver med systematisk dyremishandling, ved å rive av klørne til krabber før de blir oppbevart levende i kasser.

Ruben Oddekalv, leder i Norges Miljøvernforbund, bekrefter opplysningene overfor Radio Haugaland. Miljøvernforbundet bekrefter også at de har innlevet en anmeldelse til Sør-Vest politidistrikt.

 

– Vi anser dette som grov dyremishandling. Skal man drive kommersiell krabbefangst skal man gjøre dette skikkelig og det har dette firmaet ikke klart å gjøre, sier Ruben Oddekalv overfor Radio Haugaland tirsdag morgen.

Politiet om saken:

Amund Revheim, seksjonsleder ved Nordsjø- og miljøseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, bekrefter overfor Radio Haugaland at de har fått inn en anmeldelse fra Miljøvernforbundet om det aktuelle firmaet.

– Vi vil vurdere innholdet i anmeldelsen som går på ulovlig behandling av krabbe i forbindelse med fiske. Vi vil innhente annen informasjon som er levert i forbindelse med anmeldelsen. Så tar vi en vurdering om etterforskning og innhente dokumentasjon i saken, samt vitneavhør og andre opplysninger, sier Revheim til Radio Haugaland.

Politiet advarte mot ulovlig krabbefiske i forrige uke:

I forrige uke gikk Nettpatruljen til Sør-Vest politidistrikt ut og advarte mot ulovlig krabbefiske. Her oppfordret politiet også mot ulovlige teiner

– Ta en ekstra sjekk om teinene er lovlige, så slipper du å «gå i garnet», for også i år vil det bli gjennomført kontroller av Kystvakten, Fiskeridirektoratet og politiet, skrev Nettpatruljen på sine Facebook-sider 25.juli .

 

Ulovlig krabbefiske Foto: Nettpatruljen Sør-Vest politidistrikt

Ulovlig krabbefiske Foto: Nettpatruljen Sør-Vest politidistrikt

Tilsvar: Radio Haugaland har vært i kontakt med daglig leder i det aktuelle firmaet som ikke har noen kommentar i saken. Vedkommende mener seg utsatt for en heksejakt.

Flere nyheter: