Menu
Krabbeteiner. Foto: Sør-Vest politidistrikt
Krabbeteiner. Foto: Sør-Vest politidistrikt

Beslagla store mengder ulovlige krabbeteiner

Undere en storkontroll av krabbeteiner på Haugalandet og Sunnhordland ble det skrevet ut 39 anmeldelser på ulovlig krabbefiske. Politiet reagerer på at det selges teiner som er ulovlige å fiske med.

Av tomas | 25.07.2023 11:31:53

Krabbefiske: Under en storaksjon i helgen aksjonerte Kystvakten, Fiskeridirektoratet og Statens naturoppsynet i området Haugesund, Stord, Bømlo og Ålfjorden på jakt etter teiner med fluktåpning som er ulovlig om sommeren.

Resultatet ble 39 anmeldelser, beslag av 79 ulovlige teiner og ett bunngarn.

– Dette er veldig skuffende resultater. Det virker som det er mange som tar lett på regelverket, eller som ikke har satt seg inn i det, sier kapteinløytnant og skipssjef ved Kystvakten, Jørgen Varpe Wallem til NRK.

Bøtesatsen for ulovlige teiner ligger på mellom 7-8000 kroner. I tillegg blir teiene inndratt og destruert.

Fungerende leder ved Nordsjø Miljøseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, Sjur Stava, forklarer til statskanalen at utfordringen er at det selges teiner med fluktåpning som er ulovlig om sommeren.

– De fleste som kjøper teiner er ikke klar over dette. Om sommeren skal teinene ha to fluktåpninger på 80 millimeter. Om høsten, under hummerfiske, er det lov til å ha mindre åpninger på 60 millimeter, forklarer Stava videre.

Han oppfordrer alle som fisker om å laste ned appen «Fritidsfiske» fra Fiskeridirektoratet, hvor hobbyfiskere kan finne nyttig og riktig informasjon. Via appen er det også mulighet å melde inn tapt og funnet redskap.

Flere nyheter: