Menu
En ung mann tørker svette fra ansiktet inne i boden der han selger fyrverkeri i byen Weldon Spring i Missouri på dette bildet tatt mandag. Det sentrale og nordøstlige USA er rammet av en hetebølge. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB

Hetebølge i USA setter rekorder i sentrale og nordøstlige delstater

Det slås flere tiår gamle temperaturrekorder i flere amerikanske byer denne uken idet en hetebølge strekker seg fra sentrale til østlige deler av landet.

Av NTB | 18.06.2024 22:03:08

Ulykker og naturkatastrofer: New Yorks guvernør Kathy Hochul har aktivert delstatens beredskapssenter som svar på de ventede høye temperaturene.

– Dette er en dødelig hendelse. Vi har sett snøstormer, vi har sett oversvømmelser, vi har hatt orkaner, vi har hatt tornadoer. Men denne hetebølgen vil mest sannsynlig føre til flere dødsfall, sier hun.

I byen Syracuse i New York ble det registrert 34,4 grader mandag. Det toppet en rekord som har stått siden 1994. Rekorder har også blitt slått i Chicago i Illinois, som nådde 36 grader mandag, Detroit i Michigan og Philadelphia i Pennsylvania.

Også byer i delstatene New Hampshire, Connecticut og Maine har opplevd rekordtemperaturer, sier meteorolog Marc Chenard.

De høye temperaturene er ventet å vare resten av uken, og Michigans guvernør Gretchen Whitmer har gått ut og bedt innbyggerne om å passe på naboene sine, spesielt eldre som er mer sårbare for varmen.

– Sørg for å se til venner, familier og naboer for å forsikre deg om at de har det bra, skrev hun på meldingstjenesten X.

(©NTB)

Flere nyheter: