Menu
SK Brann fra hovedprosejonen under feiringen av nasjonaldagen i Bergen 17. mai 2023. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Her går Brann-spillerne i 17. mai-toget etter kritikken

Brann-spillernes deltakelse i 17. mai-toget har skapt debatt. Onsdag var Bård Finne og lagkameratene ute i gatene for å møte folket på nasjonaldagen.

Av NTB | 17.05.2023 12:14:42

Politikk: Debatten i forkant har handlet om Brann-profilenes tradisjonsrike 17. mai-tradisjon kan virke energitappende kun tre dager før cupfinalen mot Lillestrøm på Ullevaal stadion.

Bakteppet er naturlig nok også at Brann tirsdag kveld var i aksjon hjemme på Stadion. Eliteserieoppgjøret mot Stabæk endte med en knusende 4-1-seier. Generalprøven foran cupfinalen kunne dermed knapt vært bedre.

Bergensavisens ekspert Jonas Grønner er blant dem som har uttalt seg kritisk til deltakelsen i 17. mai-toget.

– Dette er helt uaktuelt. Dette kan ikke skje. De kan ikke vandre rundt timevis i finsko med 16.-maikampen i beina – tre dager før en cupfinale! Her må noen gå i seg selv. Dette er ikke toppidrett verdig, sa han i helgen.

Grønner, som selv har vært Brann-spiller, er bekymret for restitusjonen etter tirsdagens kamp.

I LSK-leiren har holdningen til å gå i tog vært langt mer avslappet.

– Hvor langt er det toget? Du kan si til Grønner at jeg skal gå i to tog, jeg. Jeg skal gå i barnetog med barna mine og ha det veldig fint der, og så skal jeg gå i Lillestrøm og hilse på folk, ta vare på familien min og kose meg, sa Ruben Gabrielsen til NTB tidligere denne uken.

– Fotball er ikke bare fysisk, det er også mentalt. Jeg tror ikke at hvis du får en fin 17. mai, så tar du med deg det inn i en cupfinale. Det er ingen som har stått med tunge bein i en cupfinale. Hvis du sier det, så har du bommet, la han til.

Med til historien hører det at Brann har gjort endringer på årets 17.-maifeiring for å tilpasse den til oppladningen til cupfinalen. Spillerne ble kjørt med buss ned til området de skal gå i tog fra.

(©NTB)

Flere nyheter: