Menu
Lucas Braathen endte på pallen i kveldsslalåmen i Schladming. Foto: Giovanni Auletta, AP / NTB

Henrik Kristoffersen mistet ledelsen i Schladming-slalåmen – Lucas Braathen på pallen

Henrik Kristoffersen lå an til å skrive alpinhistorie med sin femte seier i kveldsslalåmen i Schladming, men feilet i finalen. Lucas Braathen ble nummer tre.

Av NTB | 24.01.2023 21:55:01

Sport: Kristoffersen var førstemann ut i første omgang og kjørte inn til en tid ingen greide å slå. Som siste startende i finaleomgangen kjørte han for seier, men en stor feil sendte ham ut av tetstriden og helt ned til 11.-plass. Han ble bare femte beste nordmann.

– Unødvendig! Jeg var nok litt heit på grøten, gitt, og etterpå mistet jeg hue da jeg skjønte hvor langt jeg var bak, sa Kristoffersen til TV 2 da han så i opptak hvordan han kom på etterskudd og løpet ble spolert.

– Jeg burde vært mer erfaren og smartere. Det var min feil, og jeg får bare gratulere de tre på pallen.

Lucas Braathen endte på tredjeplass bak den franske vinneren Clément Noël og sveitseren Ramon Zenhäusern. Han var 58 hundredeler bak vinneren.

– Teknisk er jeg veldig fornøyd, og jeg kjørte med en sikkerhet jeg liker, men i noen partier er jeg dårligere enn de andre, og det holder ikke mot disse gutta, sa Braathen til TV 2. Han koste seg med atmosfæren i rennet med over 40.000 tilskuere.

– Det er få renn der du hører fansen, men her hører vi dem. Det er et helt annet «ball game», sa han.

– Jeg ga full gass i 2. omgang og var litt på kanten noen steder. Det er ganske fett å gjøre det bra i Schladming, som er et stort renn, sa en glad Olsen til TV 2.

Timon Haugan nummer ti, mens sjette og siste nordmann Sebastian Foss Solevåg endte på 13.-plass. Det var altså overdådig norsk laginnsats.

Må vente

Kristoffersen betegner Schladming som sin favorittbakke. Både i 2014, 2016, 2017 og 2020 vant han rennet som er en årlig publikumsfest. Iallfall ett år til må han dele rekorden på fire seirer med Benjamin Raich.

– Det er litt vanskelig å vite med startnummer 1. Det var stabilt, safe, bra teknisk, men ikke noe bingo, sa han til TV 2 og kommenterte også forholdene.

– Det var veldig mye grep. Det hadde allerede slått gjennom i et par svinger da jeg kjørte.

Alle de åtte beste etter første omgang startet blant de ti første. Samtlige seks nordmenn plasserte seg blant de 19 beste i første omgang og altså blant de 13 beste totalt.

Linus Strasser, som vant rennet i fjor, røk rett ut da han fikk skiene på hver sin side av 2. port. Alexis Pinturault fikk det ikke til og tapte over fire sekunder til Kristoffersen. Han fikk ikke kjørte finaleomgangen.

Verdenscupleder Marco Odermatt kjører ikke slalåm, men han er påmeldt til storslalåmen i Schladming onsdag.

Atle Lie McGrath ble nummer seks, mens Alexander Steen Olsen med beste omgangstid i finalen ble nummer åtte. Han kjørte seg opp fra 19.-plass til sin beste verdenscupplassering så langt.

Kristoffersen var usikker da han kom i mål etter den første omgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: