Menu
Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp). Illustrasjonsfoto: Javad Parsa / NTB

Hemmelig brev til Stortinget om forsvarsministerens aksjer i Telenor

Regjeringen har sendt brev til kontrollkomiteen på Stortinget blant annet om Bjørn Arild Grams (Sp) eierskap i Telenor. Brevet er unntatt offentlighet.

Av NTB | 26.09.2023 11:52:23

Politikk: Det er TV 2 som er kjent med at regjeringen mandag kveld sendte et brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen. Brevet skal blant annet dreie seg om forsvarsminister Bjørn Arild Grams (Sp) aksjer i Telenor.

Også NTB, VG og NRK får bekreftet opplysningen om brevet.

– Det er ene og alene regjeringen som har bestemt det, ikke komiteen. Men vi er bundet av deres avgjørelse. De må svare for hvorfor de har gjort det, sier komitéleder Peter Frølich (H) til NTB om hvorfor brevet er unntatt offentlighet.

Da Gram tiltrådte som kommunalminister høsten 2021, eide han aksjer i to selskap: Telenor og fiskeoppdrettsselskapet NTS. Etter gjennomgangen i Kommunaldepartementet besluttet Gram å selge aksjene i Telenor for 163.800 kroner, ifølge TV 2.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen skal møtes tirsdag klokka 14. Da er det habilitets- og aksjesakene som har ridd norsk politikk i sommer og høst, som står på dagsordenen.

I tillegg til å ha stilt en rekke oppfølgingsspørsmål til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap), samt flere andre statsråder, skal komiteen diskuterte aksje- og habilitetsproblematikken rundt tidligere statsminister Erna Solberg og hennes ektemann Sindre Finnes.

(©NTB)

Flere nyheter: