Menu
Mohamed Elyounoussi (t.h.) i aksjon for FCK i årets åttedelsfinale mot Manchester City i Champions League. Det er en turnering som til høsten går ut det danske laget. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB

Hattrick sluknet FCKs gullhåp – får ingen CL-sjanse

FC København blir ikke dansk seriemester for tredje år på rad. Laget til Birger Meling og Mohamed Elyounoussi er hektet av før siste runde.

Av NTB | 21.05.2024 21:39:34

Sport: Det ble klart etter 2-3-tapet borte mot AGF tirsdag kveld. Mads Emil Madsen scoret samtlige av vertenes mål før pause.

FCK måtte vinne for å holde liv i en tynn gullteori. Mesterne fra de to siste sesongene er fire poeng bak erkerival Brøndby og Midtjylland før seriesesongen runder av søndag.

Meling spilte svært svakt og ble byttet ut i pausen. I referatet til nyhetsbyrået Ritzau står det at Gift Links fikk rogalendingen til å se ut som en Serie 4-spiller (nivå ti i Danmark) gjennom hele omgangen.

På tampen av kampen ble Elyounoussi tatt av banen.

Brøndby topper tabellen på bedre målforskjell (+26 mot Midtjyllands +19). Klubben kan ta sitt første seriegull siden 2021.

FCK tok seg i fjor høst overraskende videre fra gruppespillet i Champions League og bidro til å slå ut Manchester United, men til høsten blir det maksimalt spill i conferenceligaen (Uefas tredjerangerte europacup).

(©NTB)