Erik Botheim og lagkameratene i Malmö fikk kjeft av treneren for spillet i bortekampen mot Brommapojkarna. Foto: Nikola Krstic / NTB

Hard dom over Botheim og lagkameratene: – Ville ikke holdt i distriktsmesterskapet

Erik Botheim avsluttet vårsesongen i Allsvenskan før han slutter seg til landslaget. Malmö-trener Henrik Rydström var ikke blid etter 2-2 mot Brommapojkarna.

Av NTB | 01.06.2024 19:13:03

Sport: – I Malmö vurderer vi våre prestasjoner ut fra hvor langt de ville holdt i europacupkvalifisering. Dette ville ikke holdt i kvalifisering til distriktsmesterskapet i Blekinge, raste Rydström overfor Max.

Han så laget berge poeng i det sjette tilleggsminuttet, da Derek Cornelius stusset inn et innlegg fra norske Lasse Berg Johnsen.

Fram til da så en annen nordmann, Torbjørn Heggem, ut til å bli matchvinner. Brommapojkarna-stopperen stupheadet et frispark i mål til 2-1 i det 65. minutt.

Isaac Kiese Thelin ga Malmö 1-0 med sitt 10. seriemål for sesongen. Dermed er han to mål foran Botheim på toppscorerlista inn i EM-pausen.

Nikola Vasic gjorde 1-1 rett etter ved hjelp av et passivt Malmö-forsvar.

Botheim var involvert i flere sjanser for Malmö, men fikk verken mål eller assist lørdag. Etter 13 spilte seriekamper står han med åtte mål og fem assist.

Malmö er sju poeng foran serietoer Djurgården, som har to kamper mindre spilt og møter Hammarby i stockholmsderby søndag.

Tredjeplasserte GAIS fikk juling av Halmstad og er etter 0-4-tapet 11 poeng bak Malmö. Kampen i Halmstad måtte avbrytes i sju minutter da bortefans kastet flasker i retning av hjemmelagets keeper Tim Erlandsen.

Etter helgens kamper tar Allsvenskan pause fram til 6. juli.