Menu
Det ble ingen romferd på NASA-astronautene Suni Williams (til venstre) og Butch Wilmore lørdag heller. Et nytt forsøk med Boeings Starliner-fartøy kan gjøres tidligst om et døgn. Foto: John Raoux / AP / NTB

Boeings forsinkede romkapsel blir ytterligere forsinket

Boeings romfartøy Starliner kommer seg ikke av gårde som planlagt lørdag. Turen til Den internasjonale romstasjonen er utsatt med minst et døgn.

Av NTB | 01.06.2024 18:53:03

Vitenskap og teknologi: NASA-astronautene Butch Wilmore og Suni Williams satt lørdag klare i romkapselen på toppen av bæreraketten på Cape Canaveral i Florida, men måtte konstatere at en ny utsettelse var nødvendig.

De to astronautene er begge tidligere testpiloter fra den amerikanske marinen. Mens de ventet på å borde Starliner-fartøyet lørdag så de filmen «Top Gun: Maverick», melder nyhetsbyrået AFP.

Boeing forsøker å konkurrere med SpaceX’ Dragon-fartøy, som har hatt en rekke vellykkede ferder med mannskap til romstasjonen.

Romprogrammet har støtt på flere problemer underveis, inkludert en ubemannet oppskyting i 2019, der fartøyet ikke nådde fram til ISS. I mai 2022 klarte de endelig å sende en ubemannet Starliner-kapsel romstasjonen.

En bemannet test var først planlagt tidlig i 2023, men er stadig blitt utsatt, sist 15. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: