Thomas Alfred Solstad i aksjon for Norge mot USA søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Håndballgutta fillerister USA – leder med 15 mål til pause

Norges holdt lenge et snitt på én scoring i minuttet mot USA før hvilen i siste testkamp foran herre-VM i håndball. Det er norsk 27-12-ledelse i Trondheim.

Av NTB | 08.01.2023 17:35:40

Sport: Amerikanerne fikk en brutal start på kampen. Norge ledet kjapt med seks mål, og timeouten til trener Robert Hedin ga ingen umiddelbar effekt. Han så det bli 0-9 før USA fikk sin første scoring.

Sebastian Barthold herjet i åpningsminuttene og banket inn de fire første målene. Utover i omgangen meldte også Kristian Bjørnsen seg skikkelig på. Han er toppscorer med ni fulltreffere mot Bartholds åtte foran 2.-omgangen.

Det var flust av tekniske feil hos amerikanerne. Hedins justeringer hjalp etter hvert noe, og USA fikk i det minste i gang et offensivt spill.

Hedin trente det norske herrelandslaget fra 2008 til 2014. Han har hatt USA-jobben de siste årene og leder laget i VM.

Der skal Norge opp mot Nord-Makedonia (13/1), Argentina (15/1) og Nederland (17/1) i puljespillet.