Menu
Sander Sagosen spilte en solid kamp mot Serbia. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Håndball: Norge revansjerte seg mot Serbia i EM-kvalifiseringen – topper gruppa etter 35-25

Det norske herrelandslaget i håndball gikk seirende ut av EM-kvalifiseringskampen mot Serbia i Åsane Arena. Norge vant 35-25 og revansjerte torsdagens tap.

Av NTB | 12.03.2023 18:14:02

Sport: Tidligere i uken avgjorde Serbia med bare noen sekunder igjen på klokka og vant hjemmekampen 25-24. Dermed lå serberne med full pott (6 poeng) etter de tre første rundene.

På bortebane ble det derimot langt tøffere i møte med Norge, som ledet 17-12 til pause. Sander Sagosen var en av spillerne som virkelig leverte. Før pause hadde han scoret åtte mål på ni forsøk.

– Det er nydelig å se at vi har en Sander Sagosen som går i front. Han er vår beste spiller og har virkelig bestemt seg i dag, sa TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin i pausen.

Etter hvilen fortsatte de norske håndballherrene i samme spor og vant komfortabelt.

Dermed klatrer Norge opp på 1.-plassen i gruppa med seks poeng. Det er like mange som Serbia, men Norge er foran i innbyrdes oppgjør.

De to beste og fire av åtte gruppetreere får EM-plass. Mesterskapet spilles i Tyskland om ti måneder. Det gjenstår to kamper for Norge i kvalifiseringen mot Finland og Slovakia. De spilles i april.

(©NTB)

Flere nyheter: