Menu
Det er omfattende skader på togsporene etter at 10–12 togvogner lastet med 100 tonn jernmalm hver sporet av like ved Narvik jernbanestasjon. Ingen personer ble skadd i hendelsen. Foto: Jørn Ove Aspenes / NTB

Fullastet godstog sporet av i Narvik – omfattende materielle skader

10–12 togvogner lastet med 100 tonn jernmalm hver har sporet av i Narvik. Det er omfattende skader på togsporene, men ingen personer ble skadd.

Av NTB | 12.03.2023 18:04:12

Ulykker og naturkatastrofer: Bane Nor meldte om hendelsen ved 15.20-tiden søndag ettermiddag.

– Det er et fullastet malmtog som har sporet av på Narvik stasjon, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til VG.

Det er ikke meldt om personskader, men det er snakk om omfattende skader på sporene og sporanleggene, opplyser Korslund til TV 2.

– Vi står overfor en omfattende jobb å rydde opp etter den avsporinga, sier Korslund.

– Foreløpig har vi ikke oversikt over omfanget av skadene, men det kan fort ta dager, sier pressevakten.

Han forteller at de allerede har blitt nødt til å snu ett godstog som følge av hendelsen. De jobber med å finne alternativ transport for både godstrafikken og persontrafikken.

– Det vil skje i regi av togselskapene, sier Korslund.

– Foreløpig har jeg ikke oversikt over situasjonen. Jeg jobber med å skaffe meg oversikt. Jeg har fått bekreftet at det heldigvis ikke er noen personskader, sier Walleniussen.

Til NTB sier til Korslund at de foreløpig det er for tidlig å si noe om hvor lang tid det tar før de får ryddet opp etter avsporingen.

Lokalavisa Fremover har vært i kontakt med daglig leder i råvareleverandøren LKAB Norge, Marit Walleniussen. Det er de som drifter malmtrafikken mellom Kiruna og Narvik. Hun fikk beskjed om hendelsen litt over klokken 15.

Flere nyheter: