Halvor Egner Granerud lå på 3.-plass etter første omgang i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Granerud snublet i finaleomgangen – Tande beste norske på 4.-plass i Holmenkollen

Halvor Egner Granerud klarte ikke å følge opp 1.-omgangshoppet sitt og falt ned til 7.-plass i Holmenkollen. Daniel-André Tande ble beste norske på 4.-plass.

Av NTB | 12.03.2023 18:24:02

Sport: Granerud hoppet 128,5 meter i første omgang og hadde 1,7 poeng opp til ledende Daniel Tschofenig før finaleomgangen. 26-åringen fulgte opp med et svev på 125 meter og ble bare tredje beste nordmann.

Oslo-gutten har aldri vært på pallen på norsk jord i verdenscupen. Hoppstjernen har imidlertid 38 pallplasser, hvor 23 av dem er seire.

Tande ble beste norske på 4.-plass etter to svev på 128 og 131,5 meter. Kongsberg-gutten endte ni poeng bak Stefan Kraft, som vant rennet.

Johann André Forfang (6.-plass), Sondre Ringen (18.), Kristoffer Eriksen Sundal (22.) og Robert Johansson (23.) var også i aksjon i finaleomgangen.

Marius Lindvik skuffet stort i første omgang da han ikke klarte å hoppe lenger enn 116 meter. Dermed går finaleomgangen uten 24-åringen.

Granerud vant kvalifiseringen tidligere søndag. Kvalifiseringene teller som vanlige renn i Raw Air-turneringen og gir poeng i sammenlagtlista. Det er dermed viktig å levere også i kvalifisering i tillegg til konkurransene.

Mennenes Raw Air går over tolv tellende kvalifiseringer og renn og avsluttes med skiflygning i Vikersund 19. mars.