Menu
Kolstad Håndball er nødt til å kutte i lønnskostnadene som følge av en krevende økonomisk situasjon. Foto: Geir Olsen / NTB

Håndball: Kolstad bekrefter kutt: – Mer krevende å sikre inntekter

Kolstad Håndball må kutte i lønnskostnadene som følge av en krevende økonomisk situasjon. Klubben forholder seg likevel rolig til situasjonen.

Av NTB | 11.07.2023 11:12:58

Sport: Det skriver Kolstad i en pressemelding onsdag.

– Vi reduserer kostnader på mange områder, men først og fremst er det lønnskostnader vi kan redusere uten at det vil gå vesentlig utover den sportslige satsingen vi har satt i gang, heter det.

Høy inflasjon, svak krone, høye renter, energikrise og Russlands angrepskrig mot Ukraina pekes ut som årsakene til den krevende situasjonen.

– Dette har medført at det har blitt mer krevende å sikre de inntektene vi trenger for å etablere oss som et europeisk topplag. Vi har god dialog med alle spillere, trenere og ansatte som blir berørt av lønnsreduksjonen. Klubbens ambisjon er å sluttføre forhandlingene med de involverte senest neste uke, skriver klubben videre.

– Lønnskutt er man aldri positiv til. Man inngår en kontrakt med den forventningen at det skal oppfylles fullt ut. Når det kommer til forespørsel om lønnskutt så er det opp til hver enkelt spiller om den ønsker å akseptere det eller ikke, forteller Monsen til kanalen.

Dersom spillerne skulle si nei til lønnskutt, må klubben vurdere om det er grunn til å terminere avtalen.

– Man har møter med spillerne og får deres tanker og forteller hvilke rettigheter de har. Hvilke muligheter de har. Det er spillerne som bestemmer selv hva man ønsker å akseptere eller ikke, sier Monsen videre.

– Jeg har blitt orientert. Som generalsponsor blir vi kontinuerlig informert om situasjonen i klubben. Vi har en god dialog på det, forteller Riseth til Adressa.

TV 2 meldte mandag kveld at både spillere og ansatte i Kolstad er blitt bedt om å ta et lønnskutt.

– Sånn er det i hele Norge nå. Vi ser at inflasjonen og krigen påvirker alle bedriftene, og det vil igjen påvirke idretten, kulturlivet og alt annet i samfunnet. Dette gjelder ikke bare Kolstad. Derfor er ikke dette noe overraskende, fortsetter han.

Kolstad ble denne sesongen trippelmester med seier både i serien, NM og sluttspillet. Neste sesong skal de også ut i Champions League.

Advokat i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (Niso), Eirik Monsen, forteller til TV 2 at det har vært møter mellom Niso, klubben og advokater tirsdag. Møtene var for å få større klarhet i klubbens situasjon.

Sponsorsjef i Rema 1000, Vidar Riseth, bekrefter at han har blitt orientert om de økonomiske utfordringene i Kolstad Håndball. Han er likevel ikke bekymret.

Rema 1000 er av Kolstads største og viktigste sponsorer. Tross økonomiske utfordringer, er Riseth ikke bekymret på klubbens vegne.

(©NTB)