Menu
Olav Thon fotografert på 100-årsdagen nylig. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

Olav Thon går av som styreleder

Olav Thon gir seg som styreleder i Olav Thon Gruppen. Samtidig fortsetter han som styremedlem.

Av NTB | 11.07.2023 11:13:09

Økonomi og næringsliv: Til Eiendomswatch opplyser konsernsjef Kjetil Nilsen at Thon etter mange år som styreleder og i alder av 100 år fant det naturlig å trappe ned arbeidsmengden.

Nilsen overtar nå som styreleder. Ifølge Brønnøysundregistrene skjedde endringen mandag 10. juli.

Konsernet Olav Thon Gruppen AS omfatter i dag en rekke virksomheter, hvorav kjernen er hotell og eiendom.

I 2013 overførte Olav Thon mesteparten av sine eiendommer og aksjer i Olav Thon Gruppen AS, til en verdi av 25 milliarder kroner, til Olav Thon Stiftelsen. Thon pensjonerte seg som 98-åring i 2022.

– Jeg synes det er nesten utrolig å bli 100 år, sa han i et intervju med Nettavisen.

En jernhelse til tross, så synes Thon at de siste årene har vært krevende. Han har nemlig artrose, altså slitasjegikt i knærne. Det har gjort at den gamle friluftsmannen sliter med å gå.

– Jeg synes nok at årene som kommer fra 90–95 og sånn, er tyngre enn jeg hadde ventet. Jeg beveger meg for lite, og jeg kommer ikke rundt. Jeg vil gjerne delta mer, men synes ikke jeg får til på samme måte som før, sa han til Nettavisen.

– Jeg ønsker deg all lykke i de neste 100, og på dagen din i dag, sa Bettan.

Kampen Janitsjarorkester avsluttet opplegget, der de frammøtte fikk iskrem.

Thon ble født 29. juni 1923 i Ål i Hallingdal. Han vokste opp på gården Thon, som den yngste av fire søsken. Han har siden 1940-tallet hatt store interesser i norsk næringsliv.

Olav Thon fylte 100 år 29. juni. Sammen med kona Sissel Berdal Haga hilste han folk fra trappa til Hotel Bristol i Oslo sentrum.

Seansen på bursdagen ble åpnet med innslag av trompetist Ole Edvard Antonsen og bursdagssang. Elisabeth «Bettan» Andreassen opptrådte med blant annet «La det swinge», som en tydelig fornøyd Thon digget til.

(©NTB)

Flere nyheter: