Menu
Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard er nominert til årets unge spiller i Premier League. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Haaland og Ødegaard nominert til årets unge spiller i Premier League

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard har begge hatt en strålende sesong i Premier League. Torsdag ble de nominert til prisen for årets unge spiller.

Av NTB | 18.05.2023 14:24:19

Sport: Haaland og Ødegaard er to av de åtte nominerte til prisen, ifølge Premier League sine nettsider.

Det er kun spillere som var 23 år eller yngre da sesongen startet som er aktuelle for å vinne. Supportere kan stemme på en av de nominerte, sammen med et utvalg av fotballeksperter.

Prisen blir delt ut lørdag 27. mai.

Haaland har scoret 36 mål og levert sju målgivende på 33 kamper for serieleder Manchester City i ligaen. Arsenal-kaptein Ødegaard har bidratt med 15 mål og sju målgivende for de rødkledde fra London.

De resterende nominerte er Sven Botman (Newcastle), Moisés Caicedo (Brighton), Alexander Isak (Newcastle), Alexis Mac Allister (Brighton), Gabriel Martinelli (Arsenal) og Bukayo Saka (Arsenal).

De nominerte til årets manager i toppdivisjonen i England ble også publisert torsdag. Pep Guardiola (Manchester City) og Mikel Arteta (Arsenal) var begge å finne på listen.

I tillegg er også Roberto De Zerbi (Brighton), Unai Emery (Aston Villa), Eddie Howe (Newcastle) og Marco Silva (Fulham) nominert.

(©NTB)