Menu
Erling Braut Haaland svøpt inn i det norske flagget etter onsdagens triumf. Foto: Jon Super / AP / NTB

Haaland feiret med flagget på nasjonaldagen

Erling Braut Haaland feiret 17. mai med å hjelpe Manchester City til mesterligafinale med seieren over Real Madrid. Etterpå hentet han fram det norske flagget.

Av NTB | 17.05.2023 23:24:13

Sport: Haaland ble stående uten scoring i kampen, men skapte flere enorme sjanser bare for å bli stoppet av Real Madrid-keeper Thibaut Courtois. Bernardo Silva (to mål), Eder Militão (selvmål) og Julian Alvarez scoret målene i seieren.

Etterpå hentet Haaland fram det norske flagget og feiret vilt sammen med lagkameratene.

Haaland har scoret 52 mål i alle turneringer denne sesongen. Tolv av disse har kommet på ti kamper i mesterligaen. Det betyr at jærbuen langt på vei har sikret seg toppscorertittelen i årets mesterligasesong.

Edin Dzeko er toppscorer på Inter-laget med sine fire nettkjenninger. Dermed må bosnieren score ni ganger i finalen for å frata nordmannen den gjeve tittelen.

10. juni venter Inter i finalen i tyrkiske Istanbul. City har aldri før vunnet mesterligaen. Dermed blir Haaland en del av viktig historie om de lyseblå går hele veien.

Han har i tillegg satt ny rekord i Premier League med 36 mål i sin første sesong. Den tidligere rekorden delte storscorerne Alan Shearer og Andy Cole.

City kjemper på flere fronter i sesongavslutningen. De har langt på vei sikret seg seieren i Premier League, mens de skal spille FA-cupfinale mot byrival Manchester United tidlig i juni.

(©NTB)