Menu
Manchester City-manager Pep Guardiola jakter en historisk milepæl med Manchester City denne sesongen. Foto: Jon Super / AP / NTB

City jakter «The Treble»: – Vi er nærmere

Pep Guardiola og hans Manchester City jager å bli det andre laget i England til å vinne både Premier League, FA-cupen og mesterligaen samme sesong.

Av NTB | 18.05.2023 00:04:19

Sport: Etter 4-0-utklassingen mot Real Madrid onsdag, sikret City finalebillett i mesterligaen. Der venter Inter i kamp om trofeet i Istanbul 10. juni. Før det må en jobb gjøres på hjemmebane for å komme dit med håpet om «The Treble» fortsatt intakt.

Bare én gang har et engelsk lag vunnet trippelen Premier League, FA-cupen og Champions League. Det var nettopp United i 1999 med Ole Gunnar Solskjær på laget. I år kan det skje med en annen nordmann i Erling Braut Haaland som Citys spydspiss.

Guardiola erkjenner etter onsdagens seier at de er nærme å klare det. Ligagullet er så godt som sikret, men i FA-cupfinalen venter byrival Manchester United tidlig i juni.

– Vi er nærmere. La meg vinne det to første før vi begynner å tro. Vi er nærme i Premier League og vi trenger én seier til, så når vi spiller mot våre naboer og italienerne kan vi være rolige, sa Guardiola, ifølge Manchester Citys hjemmeside.

– Vi har hatt det moro denne sesongen. Våre supportere er fornøyde og det er det som teller mest. Selvfølgelig kommer vi til å prøve, konkluderte spanjolen.

(©NTB)