Menu
«Kåss til kvelds» ble kåret til beste underholdningsprogram under utdelingen av Gullruten i Grieghallen fredag kveld. Her mottar Markus Neby og Else Kåss Furuseth statuetten. Foto: Tuva Åserud / NTB

Gullruten ble rundet av med priser til Kåss til kvelds og NRK-journalist

Programmet Kåss til kvelds stakk av med prisen for beste underholdningsprogram under Gullruten-utdelingen i Bergen. NRK-journalist Sidsel Wold fikk hedersprisen.

Av NTB | 12.05.2023 22:14:08

Kultur og underholdning: Alle mot alle på Discovery, Hver gang vi møtes og Maskorama var de andre nominerte i underholdningskategorien. Statuetten var den nest siste prisen som ble delt ut fredag.

Prisen er den andre til Kåss til kvelds i Gullruten-sammenheng. I 2021 vant Else Kåss Furuseth prisen for beste programleder innen underholdning.

I tillegg har serien tidligere blitt nominert i klassen for beste underholdnings­program under Gullruten i 2021 og 2022.

Første episode av talkshowet med Kåss Furuseth og Markus Neby ble sendt 29. februar 2020. 4. mars i år var det slutt for det populære programmet. Årsaken var økonomiske kutt hos NRK og lave strømmetall.

Hver episode i 2023 hadde seertall på mellom 480.000 og 620.000, ifølge NRK, som mottok over 220 klager på nedleggelsen av programmet.

Denne uken ble det kjent at Kåss Furuseth forlater NRK og går til TV Norge etter tre år på Marienlyst. Hos sin nye arbeidsgiver skal 42-åringen blant annet få sitt eget talkshow.

Gullruten feirer i år 25 år, og prisene deltes ut i Grieghallen i Bergen. Radio- og TV-profilen Niklas Baarli ledet showet, som ble avsluttet med at NRK-journalist Sidsel Wold fikk hedersprisen.

– Det var en stor overraskelse. Jeg er jo enormt takknemlig for dette, jeg er veldig glad i mennesker uansett hvor i verden de er. Det er viktig å bringe perspektiver, sa 64-åringen fra scenen.

Wold har vært statskanalens korrespondent i Midtøsten gjennom to perioder og ansatt i kanalen siden 2000.

Flere nyheter: