Menu
Leder i Greenpeace Norge Frode Pleym mener FN-rapporten er dyster lesning, men at det likevel er håp. Foto: Lise Åserud / NTB

Greenpeace Norge om klimarapporten: Dyster og dramatisk lesning

Den nye klimarapporten fra FNs klimapanel er dyster og dramatisk lesning, understreker Greenpeace Norge, som etterlyser grep fra myndighetene.

Av NTB | 20.03.2023 14:14:18

Vær: – Absolutt alle varsellampene lyser ildrødt. Om vi skal ta Parisavtalen på alvor, haster det å fase ut fossile brensler. Det er jo nettopp dette rapporten betyr. Hvert eneste tonn med olje, gass og kull som forbrennes, forverrer situasjonen, og derfor må vi slutte å la fossilindustrien styre klimapolitikken, sier Greenpeace Norge-leder Frode Pleym.

Han sier at selv om rapporten er dyster og dramatisk, finnes det også lyspunkter:

– Forskerne gir oss også verktøyene til å unngå de aller verste konsekvensene av klimakrisen. Politikerne har en siste sjanse til å nå 1,5-gradersmålet, i stedet for å sprenge det i filler, som de ligger an til med dagens kurs, sier han.

– Norge har en unik mulighet til å gå foran i den grønne omstillingen verden må igjennom. Vi er i en særstilling til å omstille oss bort fra fossilt og over til fornybart, siden vi har både teknologien, arbeidskraften og økonomien til det.

(©NTB)

Flere nyheter: