Menu
Generalsekretær Karoline Andaur i WWF Verdens naturfond understreker at det haster med tiltak for å bremse klimaendringene. Foto: Javad Parsa / NTB

WWF om ny klimarapport: De neste sju årene blir kritiske

FNs nye klimarapport understreker at det haster med tiltak for å bremse klimaendringene. WWF understreker at de neste sju årene blir kritiske.

Av NTB | 20.03.2023 14:14:10

Vær: Mandag slapp FNs klimapanel sin sjette hovedrapport, som slår fast at effektene av klimaendringene vil bli gradvis mer intense i tiden fremover.

Tiden er i ferd med å renne ut, og det haster med tiltak dette tiåret, påpeker generalsekretær Karoline Andaur i Verdens naturfond (WWF). De neste sju årene blir kritiske, sier hun.

– I flere tiår har FNs klimapanel lagt fram bevis på hvordan mennesker og natur er påvirket av klimaendringer, og hvor akutt behovet for klimatiltak er. Nå, åtte år etter at verdens ledere underskrev Parisavtalen og forpliktet seg til å gjøre alt de kan for å begrense global oppvarming til 1,5 grader, får vi den sterkeste advarselen hittil, sier Andaur.

– Det er ikke rom for flere unnskyldninger eller tid for flere utsettelser. Vi må fase ut fossil energi, kutte utslipp og restaurere natur, og vi må gjøre det nå.

(©NTB)

Flere nyheter: