Menu
Granitt fra Bømlo blir en del av et kunstprosjekt til det nye regjeringskvartalet som skal stå ferdig i 2025. Foto: Bømlo kommune
Granitt fra Bømlo blir en del av et kunstprosjekt til det nye regjeringskvartalet som skal stå ferdig i 2025. Foto: Bømlo kommune

Granitt fra Bømlo i regjeringskvartalet

En granittstein på nesten 100 kilo blir Bømlo kommune sitt bidrag til et kunstprosjekt i det nye regjeringskvartalet. Bak kunstverket står palestineren Jumana Manna, som er utdannet i Norge.

Av tomas | 25.07.2023 08:05:05

Kunst og kultur: Den bueformede granitten fra Bømlo blir en del av et kunstprosjekt, når de nye regjeringskvartalet i Oslo skal stå ferdig i 2025. Prosjektet er en del av et større kunstverk kalt «Substitute», ledet av kunstneren Jumana Manna og arrangert av KORO (Kunst i offentlige rom).

I forrige uke ble granittsteinen, som Brynjar Stautland i Geopark Sunnhordland har identifisert som et godt bidrag til kunstprosjektet i regjeringskvartalet, fraktet fra Hollundsdalen til Oslo, skriver kommunen på sine nettsider.

KORO (Kunst i offentlige rom), i samarbeid med kunstneren Jumana Manna, inviterer alle landets kommuner og fylkeskommuner til å bidra til kunstverket Substitute (arbeidstittel), som skal ferdigstilles i regjeringskvartalet i Oslo i 2025.

800 rutemeter mosaikk
Jumana Manna, en palestinsk kunstner som er utdannet i Norge, vant konkurransen arrangert av KORO for å utforme et nytt gulv som et offentlig kunstverk ved det nye regjeringskvartalet i Oslo.

Kunstverket, en steincollage på omtrent 800 kvadratmeter, skal integreres i bakken på Johan Nygaardsvolds plass og vil utforske Norges bygdemiljøs materielle historie i forhold til natur og utvinning av naturressurser.

I stedet for å utvinne ny granitt til prosjektet, ønsker Manna å skape et mosaikkgulv som består av granittheller og -blokker som er flyttet fra ulike deler av landet. Bygulvet vil bli et puslespill av arkitektoniske og materielle elementer fra den rike geografien og geologien i Norge.

Man kan følge utviklingen av kunstprosjektet https://koro.no/prosjekter/bygulvet-i-nytt-regjeringskvartal/

Flere nyheter: