Menu
Sentralbanksjef Ida Wolden Bache offentliggjør rentebeslutningen torsdag klokka 10. Hun har uttalt til NTB at slik situasjonen var i desember, skal styringsrenta opp til 3 prosent. Spørsmålet er om det skjer allerede i januar eller i mars. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Globale storbanker venter norsk renteheving

Mens norske analytikere tror renta holdes uendret til mars, regner flere internasjonale storbanker med at Norges Bank hever renta på torsdagens rentemøte.

Av NTB | 18.01.2023 19:45:36

Økonomi og næringsliv: I dag er styringsrenta på 2,75 prosent, men sentralbanksjef Ida Wolden Bache har varslet at den i løpet av året vil bli hevet til 3 prosent. Spørsmålet er bare når det skjer.

Av totalt 18 meglerhus anslår 10 hovedsakelig nordiske meglerhus en rentepause nå. De resterende åtte som venter heving torsdag, er internasjonale økonomer fra blant annet Goldman Sachs, Citigroup, UniCredit og Capital Economics, skriver Bloomberg ifølge E24.

Økonom Chiara Silvestre i UniCredit forklarer det med sterkere utvikling i den norske økonomien og høyere underliggende inflasjon enn Norges Bank har sett for seg. Hun tror derfor renta kan heves både en og to ganger til.

– Samlet peker de ovennevnte dataene mot en høyere justering av Norges Bank, og vi ser noe risiko for en ny heving på et kvart prosentpoeng i mars, sier hun til E24.

(©NTB)

Flere nyheter: