Menu
USAs Mikaela Shiffrin fører an i storslalåm i Kronplatz. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB.

Giftige Shiffrin i tet i Kronplatz – Mowinckel snuser på pallen

Mikaela Shiffrin (27) ligger an til å kopiere tirsdagens storslalåmseier og leder etter første omgang i onsdagens storslalåm i italienske Kronplatz.

Av NTB | 25.01.2023 11:35:09

Sport: Shiffrin ble historisk i tirsdagens renn. Da tok hun sin 83. seier i verdenscupen etter at hun var klart best i begge omgangene.

Ingen kvinner har like mange verdenscupseier i alpint som 27-åringen fra Vail i Colorado.

Den amerikanske utøveren var desidert best i den første omgangen onsdag også. Hun har 51 hundredeler ned til Sveriges Sara Hector foran 2.-omgangen.

Det er ikke så rart at kjæresten Aleksander Aamodt Kilde skrøt av henne etter tirsdagens seier og kalte henne «et prakteksemplar».

Ragnhild Mowinckel ble beste norske på 11.-plass i tirsdagens renn. Onsdag var Molde-jenta kvass og er plassert på 4.-plass etter den første omgangen. 30-åringen har 72 hundredeler opp til ledende Mikaela Shiffrin.

Mowinckel tok sin tredje seier i verdenscupen da hun vant super-G i Cortina d’Ampezzo sist helg. Hennes siste verdenscupseier i storslalåm kom i tyske Ofterschwang i 2018.

Denne sesongen har hun to 6.-plasser som best i storslalåm.

Maria Therese Tviberg kjørte ut torsdag. Onsdag kjørte hun ned til en god 8.-plass og har 1,37 sekunder opp til Shiffrin.

Thea Louise Stjernesund er 2,15 sekunder bak på 15.-plass. Mina Fürst Holtmann er nummer 23 med 2,59 sekunder opp til tet etter at 30 av de 57 på startstreken har kjørt.

Flere nyheter: