Menu
Dylan Wu er blant PGA-tourspillerne som reagerer etter sjokkavtalen med folkene bak LIV-touren. Foto: LM Otero, AP / NTB

Frustrasjon og skuffelse blant PGA-spillere etter sjokkavtale

Lederne av de store golftourene er euforiske etter at sportens borgerkrig ble avblåst, men flere spillere som var lojale mot PGA-touren uttrykker frustrasjon.

Av NTB | 06.06.2023 21:09:09

Sport: Mange av spillerne fant ut gjennom sosiale medier at PGA-touren, europatouren og den utskjelte LIV-touren skal samles under et felles selskap.

– Det er ingenting som å finne ut på Twitter at vi slår oss sammen med en tour vi sa at vi aldri skulle gå sammen med, meldte canadiske Mackenzie Hughes sarkastisk.

– Fortell meg hvorfor (PGA-toursjef) Jay Monahan ble forfremmet til direktør for all golf i verden ved å gå tilbake på alt han har sagt de to siste årene. Hykleriet! Skulle ønske golf fungerte slik. Jeg antar at pengene alltid vinner, meldte amerikanske Dylan Wu.

– Hva i h … er det som skjer? Veldig nysgjerrig på hvor mange som visste at dette var på gang. Omtrent 5-7 stykker? Spillerdrevet organisasjon, hva?, tvitret Michael Kim.

– Det er på en måte et spark i kjeften på gutta som har forblitt lojale mot PGA-touren, sa han til Golf Channel.

– Rory (McIlroy) har stått opp for PGA-touren, og nå ser det ut som alt det harde arbeidet han har gjort bare kastes i grøfta.

Han sa at PGA-tourspillerne han har snakket med i Toronto har reagert med sjokk og skuffelse, og at det ser ut som de store vinnerne er spillerne som brøt ut og spilte for store penger på LIV-touren.

– Jeg gjetter at LIV-lagene slet med å få sponsorer og at PGA-touren ikke greide å si nei til pengene. Det er vinn-vinn for begge tourer, men et stort tap for alle som forsvarte touren vår de to siste årene, tvitret sørkoreanske An Byeong-hun.

Jay Monahan må regne med mange skarpe spørsmål under møtet med spillerne. Blant leddene i avtalen er at LIV-avhopperne skal ønskes velkommen tilbake på PGA-touren om de ønsker det.

– Jeg tenker at et av de store spørsmålene blir hvordan man reintegrerer de spillerne, etter at de har snakket om at de gutta aldri mer får spille på PGA-touren. Det blir interessant, og jeg vet ikke om det er mulig, sa canadiske Adam Hadwin.

Phil Mickelson, et av de største navnene på LIV-touren, er et eksempel.

– «Awesome» dag i dag, tvitret han.

Dustin Johnson og Brooks Koepka er andre spillere som vendte PGA-touren ryggen mot fyrstelig betaling, og som nå slipper langvarige konsekvenser av sine valg.

USAs tidligere president Donald Trump var også glad.

– Store nyheter fra LIV golf. En stor, vakker og glamorøs avtale for den vidunderlige golfverden. Gratulerer til alle, tvitret han.

– Dette er så rart. For noen måneder siden var PGA-ledere på kontoret mitt og snakket om hvordan Saudi-Arabias brudd på menneskerettighetene bør diskvalifisere dem fra å investere i store amerikanske idretter, tvitret Chris Murphy, demokratisk senator fra Connecticut.

– Jeg antar at deres innvendinger egentlig ikke handlet om menneskerettigheter?

9/11 Families United, en interesseorganisasjon for de etterlatte etter terrorangrepene mot USA i 2001, som har arrangert protester under LIV-turneringer i USA, anklager i en skarp uttalelse PGA-touren for etter sin helomvending å hjelpe Saudi-Arabia med sportsvasking.

– Jay Monahan involverte 9/11-samfunnet i fjor da PGA hevdet at LIV-prosjektet var ledd i sportsvasking. Nå framstår de som betalte lakeier som tar imot milliarder av dollar for å rense Saudi-Arabias rykte, hevdes det.

Callum Tarren er på plass i Toronto foran Canadian Open, som starter torsdag. Han sier at verken han eller andre spillere han har snakket med ante noe om forhandlingene som førte til tirsdagens enighet.

Spillerne i Toronto besluttet å innkalle til et møte for å diskutere det som har skjedd og prøve å få flere opplysninger. Viktor Hovland, som vant forrige ukes turnering, er ikke på deltakerlista i Toronto.

– Det var mye sinne mot LIV-gutta da de dro, men nå ser det ut som om de er de som smiler, sa Tarren.

Andre politikere er av en helt annen oppfatning.

(©NTB)

Flere nyheter: