Menu
Birk Ruud er en av fire norske menn i søndagens VM-finale i Big Air. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Friski: Fire norske menn og en kvinne til VM-finale i Big Air

Alle de fire mannlige norske friskiutøverne kvalifiserte seg til søndagens VM-finale i Big Air. I kvinneklassen ble Sandra Eie finaleklar.

Av NTB | 03.03.2023 14:25:33

Sport: Johanne Killi var den eneste av de norske som ble utslått. Blant mennene var slopestyleverdensmester Birk Ruud nærmest å ryke ut.

Christian Nummedal, Sebastian Schjerve og Ruud ble nummer tre, fire og fem i det første kvalifiseringsheatet. Ruuds beste forsøk ga 90,8 poeng, og han knep siste finaleplass fra heatet to poeng foran svenske Oliwer Magnusson.

I det andre heatet ble Tormod Frostad nummer fire med 90,4. Han ble finaleklar med en margin på 3,8 poeng til sjetteplasserte Kuura Koivisto, men begge forsøkene til Frostad i kvalifiseringen ville holdt til finale.

Nummedal fikk 94,0 poeng for sitt beste forsøk, Schjerve 92,6 for sitt. De to heatene ble vunnet av Noah Porter MacLennan fra Canada og Lukas Müllauer fra Østerrike, begge med 96,4 poeng.

Det var 44 deltakere i kvalifiseringen, og ti mann er klare for finale.

I kvinneklassen mislyktes Eie i sitt første forsøk, men i det andre fikk hun 84,6, som holdt til femteplass. Kirsty Muir fra Storbritannia var best med 93,8. Åtte kvinner er finaleklare. Killi fikk 49,6 som best og endte på 12.-plass. Siste finaleplass gikk på 75,0.

(©NTB)