Menu
Det norske batteriselskapet Freyr ble listet på New York-børsen i juli 2021. En ny batterifabrikk er under planlegging i Atlanta. Den vil kunne dra nytte av sjenerøse skattekutt, så lenge produksjonen foregår i USA, Mexico eller Canada. Foto: Mark Lennihan, AP/NTB

Freyr får 1,1 milliarder kroner fra EU

Den norske batteriprodusenten Freyr får 100 millioner euro i støtte fra EU. Fra før har selskapet utnytte seg av skattefordeler i USA. Konkurrenten Beyonder sliter fortsatt med finansieringen.

Av NTB | 13.07.2023 18:43:43

Økonomi og næringsliv: Det var Helgelands Blad som først omtalte saken.

Støtten tilsvarer 1,12 milliarder kroner i dagens kurs og er en del av EUs innovasjonsfond (EUIF), som skal fremme grønne teknologiprosjekter.

– Dette tilskuddet er en anerkjennelse av hvor viktig batterier er for energiomstillingen, sier administrerende direktør i Freyr, Tom Einar Jensen, i en pressemelding.

– Vi ser fram til å samarbeide med EU og norske myndigheter for å få ytterligere momentum for neste generasjon batteriproduksjonskapasitet, sier Jensen.

Store og enkle skattekutt på fornybar energi ser ut til å virke for den amerikanske presidenten. Det norske batteriselskapet Freyr er på også vei til Atlanta i USA. Selskapet vil nå bygge en ny batterifabrikk i ett av forstedene til Atlanta.

Fra før har det startet batterifabrikk i Mo i Rana.

Konkurrenten Beyonder har fortsatt ikke lykkes med å skaffe finansiering til sin batterifabrikk på Gismarvik i Tysvær.

(©NTB)

Flere nyheter: