Menu
Representanter for de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh ankom forhandlingene torsdag morgen. Foreløpig er de ikke i mål med noen avtale. Foto: Roman Ismailov / Aserbajdsjans statlige nyhetsbyrå / AP / NTB

Fredsforhandlinger Nagorno-Karabakh ikke i mål

Representanter for armenerne i Nagorno-Karabakh møtte torsdag myndighetene i Aserbajdsjan. Foreløpig er det ikke oppnådd noen avtale.

Av NTB | 21.09.2023 13:02:21

Kriminalitet og rettsvesen: Den armenske delegasjonen ankom torsdag morgen byen Jevlakh. Ved 12-tida norsk tid meldte separatistmyndighetene at de ikke er i mål med noen fredsavtale.

Uttalelsen ble gitt av en representant for de armenske separatistene, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Ria.

En representant for Aserbajdsjan sier at man ikke kan forvente å løse alle problemstillinger på ett møte.

Myndighetene i Baku presenterte torsdag et utkast til fredsavtale til myndighetene i Armenia, opplyser kilden ifølge Ria.

Samtidig uttaler en rådgiver for separatistmyndighetene at det er mye som gjenstår også når det gjelder betingelsene for en våpenhvile.

– Vi er enige om opphør av kamphandlinger, men vi avventer en foreløpig avtale. Samtalene er pågående. Vi har mange spørsmål igjen å avklare, sier David Babajan, rådgiver for presidenten i det som kaller seg republikken Artsakh.

Minst 200 mennesker ble drept i Nagorno-Karabakh som følge av Aserbajdsjans militæraksjon for å ta kontrollen i enklaven, ifølge armenske separatister. Etter et døgn la separatistmilitsen ned våpnene, men skyting kunne torsdag høres i sentrum av regionens viktigste by Stepanakert. Etniske armenere anklager Aserbajdsjan for brudd på våpenhvilen.

(©NTB)

Flere nyheter: