Menu
Toni Kroos legger opp. Foto: Jose Breton / AP / NTB

Fotballstjernen Kroos legger opp etter fotball-EM

Tyske Toni Kroos avslutter en lang og suksessrik fotballkarriere etter EM på hjemmebane til sommeren.

Av NTB | 21.05.2024 13:00:39

Sport: Kroos slapp nyheten i sin podkast «Einfach mal Luppen». Også Real Madrid har publisert meldingen som bekrefter karriereslutten.

Kroos gjorde landslagscomeback for Tyskland før sommerens EM. Nå er det klart at det også blir hans siste kamper som proff.

Toni Kroos kom til Real Madrid vår i 2014 og har vært en nøkkelspiller i en av de mest suksessrike periodene i klubbens 122 år lange historie. I løpet av de ti sesongene har han vunnet 22 titler på 463 kamper.

I tillegg til titlene med Real Madrid ble Kroos verdensmester med det tyske landslaget under verdensmesterskapet i Brasil i 2014.

Med Bayern München vant han én europacuptittel, ett klubb-VM, én europeisk supercup, tre bundesligatitler og 3 tyske cuptrofeer.

«Toni Kroos vil for alltid forbli i hjertene til alle Madrid-fans på grunn av sine fremragende kvaliteter og for å være en spiller som har gitt alt for denne drakta og alltid representert verdiene til Real Madrid», skriver den spanske storklubben.

– Toni Kroos er en av de store spillerne i Real Madrids historie, og denne klubben er og vil alltid være hans hjem, sier president Florentino Pérez.

(©NTB)