Menu
Johny Vassbakk falt like over klokken 10 mandag om i retten etter å ha fått vite at han er dømt til 17 års fengsel for drapet på Birgitte Tengs. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Forsvarer om Vassbakk: – Det går ok med ham

Johny Vassbakk vil ikke være til stede i rettssalen etter at han falt om da domsslutningen i Tengs-saken ble lest opp. – Kroppen koblet ut, sier forsvareren.

Av NTB | 06.02.2023 11:35:27

Kriminalitet og rettsvesen: – Han fikk mest sannsynlig et blodtrykksfall på grunn av spenning knyttet til denne dagen, så da besvimte han. Kroppen koblet ut, sier forsvarer Stian Kristensen til pressen.

Johny Vassbakk falt om kort tid etter at dommer Arne Vikse like over klokken 10 hadde forkynt at han er dømt til 17 års fengsel for drapet på Birgitte Tengs i 1995.

– Etter forholdene går det helt ok med ham, men han er utslitt og kommer ikke til å være til stede i retten mer i dag. I stedet vil han få forkynt dommen i fengselet i morgen, sier Kristensen.

En ambulanse ankom retten etter at Vassbakk falt om, men Kristensen sier til NTB at hans klient ikke har blitt tatt med av denne, og at han foreløpig sitter på bakrommet i Haugaland og Sunnhordland tingrett.

Opplesningen av dommen fortsatte klokken 11.05.

– Det kommer litt an på. Vi får se hva de neste timene bringer.

– Han er naturlig nok veldig, veldig skuffet over dommen. Det var ikke dette han hadde håpet på og tenkt. Men vi har ikke fått snakket noe mer om dette, så vi får gi dette litt tid.

Flere nyheter: