Daria Kasatkina med trofeet etter seieren i WTA-turneringen i Eastbourne, hennes første tittel på gress. Foto: Gareth Fuller, PA via AP / NTB

Første tittel på gress for Kasatkina

Daria Kasatkina fikk en perfekt oppladning til Wimbledon-turneringen da hun erobret sin første tittel på gress med 6-3, 6-4 over Leylah Fernandez i Eastbourne.

Av NTB | 29.06.2024 16:33:15

Sport: Den 14.-rangerte russeren slo to kinesiske spillere, den britiske hjemmefavoritten Emma Raducanu og verdenssjuer Jasmine Paolini på veien til finalen.

Hun spilte sin fjerde finale for året, men kunne for første gang i år løfte trofeet etterpå. Det er 27-åringens sjuende tittel i karrieren.

Det ble russisk seier også i Bad Homburg i Tyskland, der 20-årige Diana Sjnaider vant finalen mot Donna Vekic med 6-3, 2-6, 6-3. Det er hennes første tittel i en WTA500-turnering.

Sjnaider vant også i Hua Hin i februar og er den sjette spiller med minst to titler på WTA-touren i år. Med seieren klatrer hun 17 plasser på rankingen til 30.-plass.

Kasatkina møter Zhang Shuai i 1. runde i Wimbledon, Sjnaider møter Karolina Pliskova.