Crystal Palace-manager Roy Hodgson måtte se laget gå på sitt første tap etter at han tok over. Foto: Andrew Matthews / PA via AP / NTB

Første tap for Hodgson – styrer mot samme posisjon som «alltid»

Roy Hodgson måtte tåle sitt første nederlag siden han overtok Crystal Palace. Tirsdag kveld ble det 0-2 borte mot Wolverhampton.

Av NTB | 25.04.2023 22:34:07

Sport: Hjemmelaget bykset opp til 37 poeng, like mange som Crystal Palace, etter at en uheldig og noe uvøren Joachim Andersen var på feil plass til feil tid på en Wolverhampton-corner etter bare tre minutter.

På overtid scoret Rúben Neves på et straffespark etter at Palace-keeper Sam Johnstone hadde en svak berøring og felte Pedro Neto.

– Det var viktige poeng for oss, men vi er fortsatt ikke trygge. Vi trenger flere poeng, sa Wolves-manager Julen Lopetegui til BBC.

Crystal Palace må minimum ha fire seirer og én uavgjort for å overgå poengrekorden på 49 siden opprykket, men bare fire poeng for å komme seg til der de har vært de siste ni årene.

Det er ni poeng ned til nedrykksplass for Crystal Palace, som er på 12.-plass. Samtlige tre klubber på nedrykksplass, Everton, Nottingham Forest og Southampton, har én kamp mindre spilt.

Eberechi Eze sendte José Sá i full strekk med et flott skudd etter 72 minutter, men Palace endte med sin andre strake kamp uten scoring.

– Vi gjorde en glimrende 2. omgang, presset dem og dominerte kampen. 2-0-målet var tungt, for inntil da så det ut som vi skulle utligne, sa Hodgson til BT Sport.

Etter opprykket i 2013 har Crystal Palace vært stabile litt under midten av tabellen. London-laget har tatt mellom 41 og 49 poeng i de siste ni sesongene. Det har endt med alle posisjonene innenfor 10.- og 15.-plass.

Hodgson gjorde comeback da han tok over Crystal Palace i slutten av mars. I første kamp sørget han for klubbens første seier i 2023. Det ble fulgt opp med to nye trepoengere før det ble 0-0 mot Everton lørdag.