Menu
Ny på SILK Anne B. Ragde. Foto: Magne Riisnes.

Første forfatterslipp til Silk

De første navnene er klare til årets jubileumsfestival, den femtende i rekken av SILK.

Av Egil M Solberg | 24.05.2024 11:45:31

Silk-festivalen: – Vi syns alltid det er spennende å ønske nye personer velkommen til Skudeneshavn, det skjer også i år, forteller styreleder Andreas Kallestein, og fortsetter.

– Anna B. Ragde, Henrik H. Langeland og Are Kalvø er nye navn i SILK-sammen-heng. Anna B. Ragde blir med på åpningen der hun og venninnen Unni Lindell sammen har et eget opplegg, nærmest et litterært bokshow.

Det blir en solid kvartett med forfattere på åpningen for i tillegg blir Jørn Lier Horst og Thomas Enger med. Sammen har de skrevet fem bøker om Alexander Blix og Emma Ramm der Offer er den ferskeste.

– Den nordiske krimsjangeren er det en lang tradisjon for at to forfattere skriver sammen, men å være to om å skrive en bok betyr ikke at det er halvparten så mye jobb – det er heller motsatt, sier Kallestein.

Hvordan de jobber sammen får du høre under SILK.

– Og ikke nok med det, åpningskvelden avsluttes med konsert med Frode Alnæs. Han er kjent som gitarvirtuosen, «sjefen» og opphavsmannen til samtlige av låtene til «Dance with a stranger», som ble en av norsk pophistories store suksesser, opplyser han.

Han har gitt ut seks soloplater i eget navn, den siste «Mine venner i nøden» kom i 2023.

Flere nyheter: