Menu
Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich ble pågrepet i Russland 30. mars. Her blir han ført inn i en minibuss for å bli kjørt til Lefortovo-fengselet i Moskva. Foto: AP / NTB

Foreldrene sier at fengslet WSJ-journalist elsker det russiske folk

Foreldrene til Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich, som sitter fengslet i Russland, er optimister og sier at han elsker det russiske folk.

Av NTB | 14.04.2023 21:44:15

Økonomi og næringsliv: 31 år gamle Gershkovich ble pågrepet i byen Jekaterinburg 30. mars og anklages for å ha «samlet informasjon om aktivitetene til et av anleggene til Russlands militærindustrielle kompleks». Han har siden sittet i varetekt.

Den russiske sikkerhetstjenesten FSB hevder Gershkovich handlet etter instruks fra amerikanske myndigheter, noe han selv, arbeidsgiveren og amerikanske myndigheter avviser.

– Dette er en av de amerikanske kvalitetene vi har tilregnet oss, det å være optimistiske og tro på en lykkelig slutt, sier moren Ella Milman til Wall Street Journal.

– Men jeg er ikke dum. Jeg forstår hva det dreier seg om, men det er dette jeg velger å tro, legger hun til.

Mange vestlige journalister forlot Russland da landet invaderte Ukraina, men Evan Gershkovich følte seg forpliktet til å bli værende for å rapportere fra landet, forteller moren.

– Jeg vet at han følte seg forpliktet til å rapportere, han elsker det russiske folk, det gjør han fortsatt, sier hun.

– Jeg ble veldig bekymret over en artikkel om Putin i desember, sier hun.

Gershkovich sitter varetektsfengslet i Lefortovo-fengselet i Moskva og myndighetene har til nå nektet amerikanske diplomater å besøke ham.

President Joe Biden har kalt fengslingen av journalisten for «totalt ulovlig» og har fortalt foreldrene hans at amerikanske myndigheter jobber hardt for å få ham løslatt.

Fredag brøt Gershkovichs foreldre tausheten og forsikret blant annet at sønnen, som tidligere jobbet for nyhetsbyrået AFP i Moskva, elsker det russiske folk. De sier også at de er optimister og tror på et lykkelig utfall.

Ella Milman og ektemannen Mikhail Gershkovich flyktet fra daværende Sovjetunionen i 1979 og slo seg ned i New Jersey. Der fikk de fikk to barn, Evan og datteren Danielle.

Milman tror at det var sønnens saker om det indre liv i Kreml som fikk myndighetene til å pågripe ham.

(©NTB)

Flere nyheter: