Menu
FN har etter flere måneder gjenopptatt hjelpesendingene til Tigray-regionen nord i Etiopia. Dette bildet er fra Agula i Tigray i mai 2021. Foto: AP / NTB

FN gjenopptar nødhjelpen til Tigray

Verdens matvareprogram (WFP) har så vidt gjenopptatt nødhjelpssendingene til den krigsherjede Tigray-regionen nord i Etiopia, opplyser en talsperson.

Av NTB | 08.08.2023 18:04:30

Krig og konflikter: FN-organisasjonen stanset tidligere i år hjelpesendingene til Tigray etter at det ble avdekket omfattende plyndring og korrupsjon.

Store mengder nødhjelp viste seg å havne hos lokale tjenestemenn og soldater, og mye dukket også opp på lokale markeder for salg.

– WFP føler seg nå trygg på at nye kontrollsystemer vil sikre at vår livreddende og livsendrende hjelp når de kvinner, menn og barn som trenger den mest, sier en talsperson.

Sekker med korn skal heretter merkes tydelig slik at de kan spores, og lokale samarbeidspartnere vil bli lært opp til å sikre at de ikke kommer på avveie, heter det.

Krigen i Tigray og tørke har ifølge FN gjort at rundt 20 millioner etiopiere, av en befolkning på rundt 123 millioner, er helt avhengige av nødhjelp utenfra.

(©NTB)

Flere nyheter: