Menu
FNs humanitære koordinator har uttrykt uro over omfanget av Israels militære operasjon i Jenin og vist til bruken av luftangrep i den tett befolkede flyktningleiren. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB

FN: De fleste i Jenin er uten vann og strøm

Israel har utført over ti luftangrep mot mål inne i den palestinske flyktningleiren Jenin, ifølge FN. De fleste innbyggerne er nå uten drikkevann og strøm.

Av NTB | 03.07.2023 23:02:55

Ulykker og naturkatastrofer: Luftangrepene ble sannsynligvis utført med droner, skriver FNs nødhjelpskontor OCHA i en oppdatering sent mandag kveld. Deretter gikk et stort antall israelske soldater inn i flyktningleiren på den okkuperte Vestbredden.

Israelske soldater og væpnede palestinere utvekslet ild, og minst åtte palestinere er drept. Rundt 80 er såret, hvorav 17 alvorlig, ifølge palestinske helsemyndigheter.

– En israelsk militærbulldoser har ødelagt de fleste veiene inn i flyktningleiren, noe som kraftig forhindrer ambulanser i å få tilgang til sårede inne i leiren, skriver OCHA.

De israelske luftangrepene forårsaket alvorlig skade på bebodde bygninger i leiren og omkringliggende nabolag, heter det videre.

– På grunn av skader på infrastrukturen, er de fleste av leirens innbyggere nå uten drikkevann og strøm, skriver FN-kontoret.

(©NTB)

Flere nyheter: