Menu
Senegals president Macky Sall sier han ikke vil søke gjenvalg neste år. Foto: Pavel Bednyakov / RIA Novosti / AP / NTB

Senegals president sier han ikke vil søke gjenvalg

Senegals president Macky Sall, som har vært ved makten siden 2012, sier han ikke vil søke gjenvalg neste år. Det har vært stor uro i landet den siste tiden.

Av NTB | 03.07.2023 22:52:56

Politikk: Det har vært store demonstrasjoner og opptøyer i Senegal som følge av bekymring for at Sall ville stille til en tredje presidentperiode. Opposisjonsleder Ousmane Sonko oppfordret også til nye protester dersom Sall kunngjorde sitt kandidatur.

Men mandag kveld sa presidenten i en direktesendt tale på Facebook at han ikke ville stille «selv om grunnloven tillater ham å gjøre det».

Senegals grunnlov begrenser presidentens regjeringstid til to perioder på fem år hver. Sall har sittet ved makten siden 2012 og ble gjenvalgt i 2019, men 61-åringen har tidligere hevdet at han likevel kunne stille til gjenvalg fordi den nye grunnloven fra 2016 nullstilte tiden hans som president.

Det holdes presidentvalg i Senegal i februar 2024. Opposisjonen har anklaget Sall for å bruke rettsvesenet mot mulige utfordrere. Blant dem er 48 år gamle Sonko, som kom på tredjeplass i valget i 2019.

(©NTB)

Flere nyheter: