Menu
Air France-KLM frykter milliardtap på grunn av OL i Paris. Foto: Erik Johansen / NTB

Flyselskap slår alarm – frykter tap på 2 milliarder på grunn av OL

Flyselskapet Air France-KLM mener at sommer-OL kutter ned sommertrafikken til Paris og frykter inntektstap i milliardklassen.

Av NTB | 01.07.2024 10:23:09

Økonomi og næringsliv: Det skriver det franskbaserte selskapet i en pressemelding mandag. Der hevdes det at Paris ligger bak andre europeiske storbyer i prognosene for årets sommertrafikk.

Det er ventet rundt 15 millioner besøkende i sommer-OL, hvorav to millioner fra utlandet. Samtidig er det bekymring over at OL gjør at andre reisende unngår Paris denne sommeren.

– Internasjonale markeder viser en betydelig unngåelse av Paris. Reiser mellom byen og andre destinasjoner er også lavere enn det vanlige juni-august-gjennomsnittet, ettersom franskmenn ser ut til å utsette ferien sin til etter OL eller vurdere alternative reiseplaner, skriver Air France-KLM.

Selskapet venter et inntektstap på mellom 160 og 180 millioner euro i årets tre sommermåneder. Det tilsvarer mellom 1,73 og 2,06 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Samtidig opplyser Air France-KLM at de ikke har planer om å nedskalere flykapasiteten.

– Reiser til og fra Frankrike ventes å normalisere seg etter OL, og det er oppmuntrende etterspørselsnivåer for slutten av august og september, heter det videre.

(©NTB)