Menu
Joachim Klæbo går fra Vålerenga til Sarpsborg 08. Foto: Javad Parsa / NTB

Sarpsborg aktiv på overgangsmarkedet – henter keeper og assistenttrener

Sarpsborg 08 melder mandag at de har sikret seg både målvakten Carljohan Eriksson og ny assistent i Joakim Klæbo.

Av NTB | 01.07.2024 10:33:15

Sport: Eriksson ble kåret til årets keeper i Allsvenskan som Mjällby-spiller i 2021, og han har undertegnet en kontrakt ut 2026-sesongen. 29-åringen var senest i danske Nordsjælland, og han har spilt én A-landskamp for Finland.

– Jeg har spilt i Danmark, Skottland, Finland og Sverige. Jeg synes det er vanskelig å beskrive seg selv som keeper, men jeg prøver å være en moderne keeper som jobber mye med forsvaret foran meg. Det er et teamarbeid. Jeg synes det er det viktigste, at vi fungerer i et samspill sammen, sier Eriksson til Sarpsborgs nettsted.

Marko Ilic har i vårsesongen voktet Sarpsborg-buret på utlån fra Colorado Rapids, men den avtalen utløper 15. juli.

– Eriksson har vært øverst på listen vår etter at vi forsto at Marko Ilic ikke blir med videre. Jeg kjenner ham veldig godt fra svensk fotball. Det er en god ballstopper med gode reflekser som også har fin høyde, sier sportssjef Hampus Andersson.

Sarpingene skilte nylig lag med trenerduoen Stefan Billborn og Joachim Björklund, og Christian Michelsen ble hentet inn som ny hovedtrener. Han blir nå gjenforent med Joakim Klæboe, som han tidligere jobbet med i Kristiansund.

Klæboe er fra Sarpsborg og kommer fra Vålerengas kvinnelag. Han har også signert ut 2026.

– Sarpsborg har alltid vært en stor del av meg. Jeg har latt meg inspirere og er veldig glad for å være her selv. Det var faen meg på tide. Jeg kjørte en runde rundt i byen for å kjenne på det. Den kulturen som er her, det er dritkult. Nå er det «game on», sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: