Menu
Flomvann brer seg over enkelte områder i California. Bildet viser et oversvømmet nabolag i Monterey fylke. Foto: Noah Berger / AP / NTB

Flom og mer uvær herjer i California

Enkelte steder er elver oversvømmet, mens det andre steder kan komme to meter snø. Nytt uvær ventes nå i den allerede flomrammede delstaten California i USA.

Av NTB | 15.01.2023 04:37:17

Vær: En ny storm blåste innover den sørvestlige delstaten lørdag og brakte flom til områder som allerede var oversvømmet.

Stormer og kraftig uvær har herjet i California i flere uker nå. Helgens uvær er ventet å gi store mengder regn i lavere strøk, mens det i fjellene vil komme betydelige mengder snø, melder det nasjonale meteorologisenteret NWS.

Mandag er det ventet nok en «bølge av fuktighet» inn fra Stillehavskysten. Meteorologene spår også at det vil komme «katastrofeflom» i den nedre delen av Salinas-dalen, en viktig landbruksregion som ligger sør for San Francisco.

California-guvernør Gavin Newsom advarer innbyggerne om at uværet er langt ifra over.

– Vi er ikke ferdige ennå, sa han lørdag.

Nesten 26.000 innbyggere i delstaten var under flomvakt lørdag kveld, ifølge NWS. I tillegg var titusener beordret til å evakuere. Lørdag ettermiddag lokal tid var om lag 20.000 hjem uten strøm.

Så langt har minst 19 personer mistet livet i det kraftige været i California de siste ukene.

(©NTB)

Flere nyheter: